Bij de Islamitische Stichting Nederland Emir Sultan in Amsterdam is deze ochtend een onthoofde pop gevonden. ‘De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen’, stond op een briefje dat naast de pop lag. Deze is neergelegd door een man die intussen is aangehouden. De dader is nog niet eerder veroordeeld.

Tegelijkertijd liet het Twitter-account Rechts in Verzet weten dat ze de actie steunen. “Onthoofding! Geen Megamoskee Amsterdam-Noord, ingezonden protestactie” liet de extreemrechtse groep weten. Eerder pronkte de groep met ingegooide ruiten bij een Marokkaanse moskee in Roosendaal. Of de man banden heeft met de actieclub is nog niet duidelijk.

Deze week liet Annabel Nanninga, Amsterdamse lijsttrekker van Forum voor Democratie, weten dat ‘Gevaar voor Joodse Amsterdammers in Nederland nog altijd springlevend is’. Naast dat ze gaskamergrapjes en zwarte humor op herdenkingsdag niet schuwt, wat één ding is, zwijgt ze over deze anti-moslimactie.

Dat is hypocriet. Als je tegen alle vormen van discriminatie bent, dien je je, zeker als politieke partij, wel degelijk uit te spreken tegen dit soort bizarre acties. Jodenhaat is nog altijd springlevend, maar moslimhaat evengoed.

Afbeelding: Screenshot Forum voor Democratie campagnevideo