Vanochtend werd bekend dat PVV-raadslid Willie Dille gisteravond een einde aan haar leven heeft gemaakt. Eerder deze week had Dille een zelfgemaakt filmpje op Facebook geplaatst, dat ze maandagmiddag aan Omroep West doorstuurde, waarin ze vertelde verkracht te zijn door moslims in opdracht van het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn.

 

Natuurlijk is het heel erg dat Dille zelfmoord heeft gepleegd. Waarom ze hiertoe is overgegaan is in nevelen gehuld. Was ze misschien toch echt verkracht en was ze teleurgesteld dat bijna niemand haar nogal ongeloofwaardige verhaal geloofde? Of was ze dat niet en was ze bang dat haar leugen zou uitkomen en wilde ze de onvermijdelijke vernedering vóór zijn, door uit het leven te stappen?

Wat de precieze redenen ook zijn, het is en blijft een verschrikkelijk drama. Iemand die zo wanhopig was, zich zo alleen voelde, dat ze geen andere mogelijkheid zag dan zichzelf van het leven te benemen. Ook Willie Dille blijft eens mens. Het feit dat ze zelf haat verspreidde, onder andere door het delen van een anti-islamfilmpje waar gesuggereerd werd een atoombom op moslims te gooien, neemt niet weg dat haar overlijden zeer tragisch is. We wensen de nabestaanden veel sterkte toe.