De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil een cursus beginnen over hoe om te gaan met de ‘boze witte man’. De regressieve ideologie van Identity Politics dreigt beleid te worden. 

 

Natuurlijk zijn er boze burgers die zich op sociale media en inspraakavonden niet weten te gedragen en waar gemeenten veel last van hebben, maar noem dit fenomeen niet ‘de boze witte man’. Hiermee neem je namelijk het racistische en seksistische taalgebruik van de UvA en GroenLinks over en zet je blanke mannen collectief weg als achterlijke extreemrechtse PVV-stemmers. Als je een cursus geeft over de criminele Marokkaan, de luie neger, de zure pot of de gierige jood is dat discriminatie en wordt iedereen boos, en terecht. Dit discriminatoire progressieve taalgebruik, bon ton in de Grachtengordel, mag daarentegen wel. Sterker nog, het is beleidstaal geworden.

Identity Politics, de politiek van de UvA en GroenLinks (en Opzij, de VARA, de Joop, De Correspondent en andere gesubsidieerde progressieve, politiek-correcte media) is totalitair. Het gaat Identity Politics helemaal niet om het verbeteren van misstanden en het opkomen voor minderheden, maar om culturele macht. Doel is ons denken te beheersen en dan de maatschappij revolutionair te veranderen, en daarvoor moet eerst de taal worden beheerst. Wie de macht heeft over de taal beheerst namelijk ook (deels) het denken.

Je hoeft helemaal geen PVV-stemmer, Baudet-groupie of een witte man te zijn om tegen de totalitaire UvA-ideologie te zijn. Iedereen met gezond verstand, iedereen die eerlijk is, iedereen die echt voor gelijkheid is en niet voor een van boven opgelegd dogmatisch systeem, rebelleert tegen deze aanval op de vrijheid.

 

En toch ben ik van mening dat GroenLinks buiten de coalitie moet blijven.