Antisemitische Alt-Right-website Altrechts.com zorgt voor ophef.

 

De website Altrechts.com ligt onder vuur en is inmiddels offline (je kunt de pagina’s nog wel bekijken via in cache). Eergisteren schreef ik een stukje over het ‘Overzicht Volksvijandig Nederland’ op deze site, waarop mijn naam – helaas – niet stond. Maar behalve deze proscriptielijst bevatte de site ook een jodenlijst. Dat een deel van de Alt-Right antisemitisch is wist ik natuurlijk, maar omdat ik dacht dat iedereen dat inmiddels al wist besteedde ik er niet veel aandacht aan. Voor het CIDI echter is de Alt-Right echter redelijk nieuw. Zij hebben nu van de rechter geëist dat het jodenregister offline moet.

Maar wat staat er in dit zogenaamde jodenregister? Een heleboel organisaties en mensen die volgens Altrechts joods zijn en dus fout. Onder andere Rob Wijnberg van De Correspondent en Esther Voet, oud-medewerkster van Jalta, staan er tussen, maar ook schrijfster Monique Samuel, die helemaal niet Joods is maar Koptisch. Zij wordt als volgt omschreven: ‘Lesbische negerophitser, anti-Piet, crossdresser.’ Altrechts.com maakt dus ook joden van mensen die dat helemaal niet zijn, om maar te ‘bewijzen’ dat er een joods complot bestaat en de joden achter alle ellende op deze wereld zitten. De complottheorie moet immers kloppen en de feiten moeten desnoods aan de theorie worden aangepast.

Altrechts Baudet

Altrechts.com prijst Thierry Baudet aan en noemt hem ‘misschien wel de belangrijkste Nederlandse intellectueel uit onze tijd.’ Als plaatje hebben ze hierbij Baudet als Pepe, de omstreden kikker van de Alt-Right. Baudet associeert zichzelf ook met deze kikker.

Op de website Altrechts zit/zat ten slotte ook een link naar Mein Kampf. Je moet op de omstreden kikker Pepe, hij is deze keer niet verkleed als Baudet maar als Hitler, klikken om de semi-autobiografie van de Führer digitaal te kunnen lezen. Onder de afbeelding staat/stond de tekst: The Greatest Story Never Told. Dit slaat natuurlijk op de Holocaust, die volgens nazi’s van nu nooit zou hebben plaatsgevonden, maar joodse propaganda is.