FB-pagina Huisallochtonen verkettert ‘allochtonen’ die te zeer geïntegreerd zouden zijn. schrijvers Celal Antuntas en Özcan Akyol, columnist Ebru Umar, burgemeester Ahmed Aboutaleb, Kamerlid Dilan Yesilgoz en de Braboneger worden aan de schandpaal genageld. Zij zouden verkaasd zijn. 

Huisallochtonen2

In de Verenigde Staten bestaat de pejoratieve term ‘House Negro’, waarmee die zwarten worden bedoeld die zich hebben aangepast aan de ‘blanke’ status quo en dus niet opstandig zijn. Als je als zwarte bijvoorbeeld een carrière najaagt en je je verre houdt van activisme dan deug je niet. Ook als je kritisch bent op de eigen etnische groep, bijvoorbeeld op het hoge aantal tienerzwangerschappen, de hoge schooluitval en de oververtegenwoordiging van zwarten in de criminaliteit, dan ben je een ‘huisneger’.

Het achterbakse van deze term zit hem in de achterliggende overtuiging, namelijk dat je als zwarte alleen maar activist of slachtoffer kan zijn. De Verenigde Staten zijn volgens activisten door en door racistisch. Dus als je als zwarte wel een carrière maakt dan komt dat omdat je je eigen groep hebt verraden, je luistert naar de blanke ‘meesters’.

In Nederland, waar het Amerikaanse vocabulaire door linkse activisten met gulzige graagte wordt overgenomen, liggen allochtonen die kritiek hebben op hun eigen groep al langere tijd stevig onder vuur. CDA-politicus Ibrahim Wijbenga wordt er al lange tijd van verdacht een AIVD-spion te zijn, Ebru Umar wordt bedreigd door Erdogan-aanhangers en ik hoorde extreemlinkse activisten ooit PvdA-politicus Ahmed Marcouch een ‘huisneger’ noemen. De Facebookpagina ‘Huisallochtonen’ heeft deze verkettering van allochtone ‘dissidenten’ officieel gemaakt.

Wat wil de FB-pagina ‘Huisallochtonen’? Naar eigen zeggen gaat het vooral om ontmaskering en bewustwording:

Op deze pagina ontmaskeren wij ( voor zover het nog niet duidelijk was) wie de huisallochtonen van Nederland zijn. Onze criteria zijn:
1) geeft structureel af op moslims en/of allochtonen in zijn/haar discours.
2 ) heeft mede dankzij dit discours een hoge positie bereikt in de politiek of de media.
3) identificeert zich met het Witte Establishment
4) levert een bijdrage aan het instandhouden of stimuleren van xenofobie 
5) ontkent dat er sprake is van instutioneel racisme
6) is doelbewust bezig om activisme onder allochtonen te criminaliseren en te demoniseren
7) wordt betaald om deze acties uit te voeren

(…)

Wij doen niet aan bashen maar wij toetsen alle sell outs aan de opgesomde criteria (zie eerdere post met de criteria). Onze taak is het bijdragen aan meer bewustzijn over de kwaadaardige praktijken van de sell outs ( de huisallochtonen ). Gedreven door opportunisme en een flinke portie zelfhaat deinsen de genoemde sell outs niet voor het bijdragen aan het anti Islam discours en het ontkennen van institutioneel racisme. Gezonde zelfkritiek en zelfreflectie is zeker goed. Maar wanneer deze lieden met twee monden spreken en twee maten meten is er geen sprake meer van gezonde kritiek maar van het mechanisme: likken naar boven en trappen naar beneden.

Behalve de ‘huisallochtonen’ op het omslagplaatje worden ook FvD-politicus Yernaz Ramautarsing en vooral heel veel PvdA-politici onder vuur genomen. Het lijkt erop dat DENK-aanhangers achter deze Facebookpagina zitten. In een recente post worden namelijk Said Bouhharou en Yahia Bouyafa, Vicevoorzitter en voorzitter van de RMMN, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland, bekritiseerd. Hierover schrijft de FB-pagina:

Op hun site staat dat ze niet gelinkt willen worden aan politieke partijen en dat ze onafhankelijk zijn. Maar bij de afgelopen verkiezingen hebben we gezien dat deze charlatans alles behalve onafhankelijk zijn. Zo brachten ze hun nieuwsblad eerder uit die eigenlijk op 15 maart zou uitkomen en werden twee politieke schaapherders geïnterviewd (Pechthold en Asscher) om zo de politieke winst van Denk uit de zeilen te houden. Ze verklapten dat Denk slecht uit de verf zouden komen uit hun zelfverzonnen barometer. Zo wordt Denk vergeleken met de PVV en dat Denk de verhoudingen op scherp zet. Toen dat niet hielp bedachten ze met grove leugens te komen en dat Denk moskeebesturen onder druk zet.

Het heeft er alle schijn van dat de FB-pagina een mantelorganisatie van DENK-aanhangers is, een beetje te vergelijken met ‘Stop de neutronenbom’ (CP), ‘Stop de uitverkoop van de beschaving’ (SP) en #WijzijnNL (PvdA). Het doel van DENK is namelijk om allochtonen en autochtonen tegen elkaar op te zetten, moslims en niet-moslims, zwarten en witten, enzovoort enzovoort, omdat rancune en verdeeldheid stemmen opleveren. Dat vooral de PvdA onder vuur wordt genomen is geen toeval, want dat is nog steeds de belangrijkste electorale concurrent van DENK. Ten slotte moeten dissidenten keihard worden aangepakt, naar goed AKP-gebruik.

Overigens bedient extreem-rechts in Nederland zich van dezelfde tactieken: enkele maanden geleden publiceerde de website altrechts.com het ‘Overzicht Volksvijandig Nederland’ en bestaat er al veel langer een lijst van ‘linkse landverraders’. Sektes vinden dat alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. De Facebookpagina ‘Huisallochtonen’ komt helemaal niet op voor allochtonen, maar pakt juist hun individuele keuzevrijheid af en scheert ze allemaal over één kam, namelijk als zielige slachtoffers.