In Frankrijk demonstreren burgers tegen de verhoging van de benzineprijs door de regering. Ze staan bekend als de ‘gele hesjes’. In Nederland willen boze burgers de straat op om te protesteren tegen de multiculturele samenleving. Het nieuwe fascisme hult zich in gele hesjes.

 

Ene Elise uit Nijmegen wil protesteren om de nationale cultuur te behouden. Ze is tegen Den Haag, de EU en de Verenigde Naties (vanwege het Marrakeshpact natuurlijk) en beschouwt het spontane volksprotest in Frankrijk, ook al gaat dat over benzine, als een voorbeeld ter navolging.

Ook Pegida-leider Edwin Wagensveld is enthousiast over de gele hesjes. Een oudere blonde dame, die volgens haar Twitter-profiel ook aanhanger is van de anti-islambeweging Pegida, is enthousiast en doet een geel hesje aan.

Een twitteraccount heeft zich nu ook @GeleHesjesNL genoemd. Men verklaart niet extreemrechts te zijn, maar desondanks is men wel tegen Marrakesh. Meerdere extreemrechtse Twitteraccounts uit Nederland, onder andere Joep Swagemakers, hebben nu een geel hesje als profielfoto.

Op zaterdag 1 december gaan de Nederlandse gele hesjes demonstreren in Den Haag. Gezien het feit dat extreemrechts de gele hesjes heeft geannexeerd zal dit een identitair feestje zijn.