Vorige week was de klimaatmars in Amsterdam. Een aantal (linkse) politici waren aanwezig om hun steun te betuigen, en de opkomst was verrassend hoog. De Dam in onze hoofdstad stond vol, en de mars haalde meermaals het landelijk nieuws. Eén ding was duidelijk: Nederland wil een ambitieuzer klimaatbeleid.

Maar daar blijft het niet bij. Gisteren was het nogmaals de beurt van groen Nederland, specifiek de scholieren. Duizenden scholieren waren op de been voor een beter klimaatbeleid. Met leuzen als ‘CO2, weg ermee’ liepen zij over straat van de Dam naar het Museumplein. Op die plek trad de Jeugd van Tegenwoordig op.

Niet alleen in Amsterdam, maar ook tijdens het RTL Verkiezingsdebat speelde -vrij uniek- het klimaatbeleid een rol. In het verleden is dit onderwerp ondergeschoven, maar nu krijgt het eindelijk aandacht. Zelfs partijen die eerst sceptisch waren, zoals de VVD, willen nu meedoen om Nederland groener te maken.

Klimaatbeleid heeft de toekomst. Ons land is eindelijk wakker aan het worden, en dat is alleen maar mooi. Op 24 mei willen de scholieren nogmaals een mars lopen.