“Hey majesteit, ga eens bier halen!”, riep Hans Teeuwen tegen hare majesteit Beatrix van Oranje-Nassau, nadat hij een potje met ‘r had gerampetampt. Tenminste, als we de cabaretier in zijn show ‘Industry of Love’ moeten geloven.

Teeuwen is de allereerste cabaretier die zijn publiek via een onlineplatform gaat bedienen van zijn werk. Vandaag vanaf 12.00 is het voor allen mogelijk lid te worden van ‘Hans Teeuwen World’. “Het online-medium waar jij op de hoogte bent van alles wat ik ga doen, alles wat ik gedaan heb en alles wat ik op dit moment aan het doen ben”, aldus de cabaretier.

Naast het majesteitfragment maakte Teeuwen ook furore door in discussie te gaan met de meiden van Halal over de vrijheid van meningsuiting. Zoals de humorist daar meester in is, diende hij op hilarische en grove maar directe manier de dames van repliek. Tijdens het festival van het Vrije Woord in de Balie te Amsterdam gaf hij in zijn cabaretshow kritiek op de Islam, maar ook liet Teeuwen van Sylvana Simons en Zwarte Piet weinig heel. Hij kenmerkt zich door op een duister humoristische manier gehakt te maken van maatschappelijke thema’s en op absurdistische wijze moppen te tappen. Tegelijkertijd is de cabaretier niet geschuwd van een debat over bijvoorbeeld godslastering, en was hij in 2013 te gast in Zomergasten.

De Hans Teeuwen World zal naast een wekelijkse horoscoop, sketches en live filmpjes ook eerder toegang tot nieuwe shows verschaffen. Daarnaast is al het eerdere materiaal van Teeuwen te bekijken. Zijn laatste show ‘Echte Rancune’ is op dit moment voor leden te zien. Je zult je in elk geval niet meer hoeven te vervelen.

Hans liet een voorproefje zien waarin hij Sinterklaas speelt die het een keer over ‘Klaas wil hebben. De stress wordt de Sint te veel. “Pakt Sinterklaas weleens iemand bij de strot en zegt dat als je nou godverdomme niet je taken uitvoert, ik dan het bloed uit je ogen sla?” De vraag stellen is hem beantwoorden.

Lid worden kan op zijn website.