FvD-raadslid Annabel Nanninga is zeer in haar nopjes met Femke Halsema. Want in haar strijd tegen ‘radicalisering’ gaat de GroenLinks-burgemeester erg ver. Moskeeën waar ‘een imam een aantal keren afschuwelijke preken houdt over dat vrouwen onderdanig moeten zijn en homoseksualiteit misdadig is’ moet je in het uiterste geval kunnen sluiten, zegt Halsema tegen AT5.

 

Advocaat Anis Boumanjal zegt dat Halsema’s seculiere kruistocht tot mislukken gedoemd is. Haar plannen zijn in strijd met drie peilers onder onze democratische rechtsstaat: het recht op verenigen, het recht op vrijheid van godsdienst en het recht op vrijheid van meningsuiting.

Daar komt nog bij dat Halsema haar pijlen voornamelijk richt op de islam. Moskeeën moeten in het uiterste geval dicht als er nare dingen worden gezegd, maar het voorbeeld dat ze noemt over homo’s komt van een christelijke dominee. Maar niet de kerken moeten dicht, maar de moskeeën. Dat riekt toch een beetje naar discriminatie. In streng-christelijke kerken preken dominees/voorgangers immers dat vrouwen ondergeschikt aan de man (Scheppingsorde en de Moederbelofte) en dat homoseksualiteit een gruwel is in Gods ogen, waar volgens de Bijbel de doodstraf op staat (Leviticus 20:13). Sterker nog, in Amsterdam is de evangelische Stichting Tot Heil des Volks actief, die tot voor enkele jaren geleden homo’s wilde genezen. Homofobie vooral de moslims aanrekenen, terwijl christenen zich hier ook schuldig aan maken, is een slechte zaak. Halsema speelt hiermee het narratief van extreemrechts in de kaart, dat de moslims de schuld geeft. Dat is nogal bizar voor een politica van het progressieve GroenLinks.

 

Afbeelding: Wikipedia / Wikimedia Commons