De Amsterdamse gemeenteraad wil af van de letters Iamsterdam bij het Rijksmuseum, omdat die uit zouden gaan van een individualistische ideologie. Deze symboolpolitiek is uiteraard een initiatief van GroenLinks. Het echte Amsterdam is divers en sociaal, betoogt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma. 

Toeristen vinden de letters heel leuk, omdat je hierop kan klimmen. Veel Amsterdammers vinden echter dat er veel te veel toeristen in Amsterdam zijn, vandaar dat een meerderheid in de gemeenteraad het voorstel van GroenLinks heeft gesteund. ook D66.

GroenLinks doet zich soms voor als een liberale partij, Femke Halsema werd door de JOVD zelfs ooit verkozen tot ‘liberaal van het jaar’, maar met deze kinderachtige symboolpolitiek heeft de partij haar true colours weer eens laten zien. GroenLinks is een collectivistische partij die denkt in groepen. Individuele vrijheid wordt ondergeschikt gemaakt aan progressieve identiteitspolitiek. Dat D66 – helaas – ook aan deze idioterie meedoet is een slechte zaak. D66 is toch bij uitstek de partij van zelfbeschikking en persoonlijke vrijheid?

Dat progressieve GroenLinks-types allerlei standbeelden en monumenten willen weghalen, omdat die het koloniale verleden zouden verheerlijken, daar is zeker begrip voor op te brengen. Maar de aanval op individuele vrijheid gaat echt een stap verder. Betekent dit dat het standbeeld van Thorbecke straks ook weg moet Femke Roosma, omdat Thorbecke een witte man is en een liberaal? Moeten de hoeren straks weg en vervangen worden door hipsters achter het raam, die je tegen betaling gaan knuffelen? Ten slotte, omdat de krakers weg zijn uit de Spuistraat, krijgen zij straks een kantoorpand aan de Zuidas om daar te spuiten en te slikken bankiers en andere vermaledijde individualisten te leren wat solidariteit betekent?

 

Afbeelding: Screenshot Google Maps