De bouw van de megamoskee op het Goudse Prins Willem Alexander-terrein zal gewoon doorgaan. Dit heeft het College van B en W in een persconferentie bekendgemaakt. Het doorzetten van de plannen is opmerkelijk, want er is van alles mis met de organisatie, de financiering en de locatie van de moskee.

Screen Shot 2015-02-05 at 1.05.04 PM

“Samen verder” klinkt natuurlijk heel mooi maar er ligt nog een hele stapel kamervragen van de CDA’ers Knops, Omtzigt en Oskam over onder andere de herkomst van de 2,5 miljoen euro  voor de aankoop van het terrein, de banden met salafistische fundamentalisten, de inzet van radicale fondsenwerver Tarik ibn Ali en het slopen van de atoombunker onder het complex.

De gemeente vindt gezamenlijke huisvesting van kinderdagverblijf Gemiva, school De Ark en de moskee prima verantwoord, ondanks uitlatingen van moskee-functionarissen dat zij bij de voorbereidingen van hun gebed geen vrouwen wensen te zien in hun gebouw.  De buurtbewoners, de Goudse oppositie en iedereen die vrouwenrechten belangrijk vindt is er niet gerust op, maargoed, dat zijn vast allemaal racisten en zionisten.

Screen Shot 2015-02-05 at 1.12.14 PM

UPDATE, bron meldt: Buurtbewoonster is aanwezig bij persconferentie. Zij wil een vraag stellen, maar voorlichter geeft haar niet de ruimte en zegt “deze sessie is alleen voor pers”.

Een andere betrokkene meldt dat pers selectief is uitgenodigd. Telegraaf is er niet bij. Noord Koreaanse toestanden in Gouda.