AD-journalist Wierd Duk zorgde gisteren voor Twitter-ophef door in een interview te stellen dat Rusland helemaal geen dictatuur is en dat Russen zich maar niet met politiek moeten bemoeien als ze veilig willen blijven voor de staat. De fans van Duk waren het zoals gebruikelijk ongezien roerend met hem eens, maar van meerdere kanten klonk er kritiek op de bizarre uitspraak.

Ook @Constanteyn, op Geenstijl actief onder de naam Zentgraaff, trok fel van leer tegen Duk. Opvallend en positief verrassend voor een Geenstijl-redacteur. Een oplettende Twitteraar vroeg dan ook aan Constanteyn/Zentgraaff of hij van plan was een artikel te wijden aan de woorden van Duk.

 

DEiwK5AWAAAR6lA

 

We keken reikhalzend uit naar dit moment. Een kritisch stuk over de door altrights zo bewonderde Wierd Duk op Geenstijl. Zou de website het aandurven de eigen achterban een keer tegen de schenen te schoppen?

Nee, natuurlijk niet.

 

ii

 

We hadden het kunnen weten. Geenstijl blokkeerde de bijdrage van Zentgraaff. Diva Duk kon op zijn gebruikelijke neerbuigende toontje triomfantelijk glimlachen. De rechtse safe space blijft veilig voor La Duk en Geenstijl blijkt de eigen medewerkers te censureren.