De actievoerders van ‘Geen 4 mei voor mij’ zien toch maar af van een demonstratie, schreven ze op hun blog. Op hun Facebookpagina konden ze het echter niet nalaten om Joodse belangenorganisaties aan te vallen.

 

‘Geen 4 mei voor mij’ schreef naar aanleiding van de rechtszaak gisteren het volgende Facebookbericht:

Een derde partij vertegenwoordigde vandaag Federatie Joods Nederland en Federatie Indische Nederlanders tijdens de zitting, hoewel deze advocaat het perspectief van de laatste groep weigerde te vertalen in de rechtbank ondanks dat Rogier hem voorstelde het podium daarvoor te nemen. Zoals te verwachten, haalde hun advocaat de “antisemitisme” derail tactiek uit de kast. Ze hadden alleen niet verwacht dat onze advocaat een Joodse politiek vluchteling is.

Onze advocaat schaamde zich vandaag voor zijn Jood zijn omdat de advocaat van deze groepen schaamteloos de holocaust en Joodse oorlogsslachtoffers inzette ten behoeve van het opleggen van dezelfde elitaire uitsluiting aan de slachtoffers die niet herdacht worden als waaraan Joden slachtoffer waren. Een uitsluiting waardoor zijn familieleden de dood vonden.

Federatie Joods Nederland en Federatie Indische Nederlanders moeten zich de oren van hun hoofd schamen dat ze deze tactiek toepassen in deze kwestie. Zij hebben zichzelf hiermee gediskwalificeerd om ooit nog serieus genomen te worden in een debat over mensenrechten of de dodenherdenking.

Nabestaanden van Holocaustslachtoffers mogen in een debat over mensenrechten of de dodenherdenking dus niet meer serieus genomen worden, omdat ze anderen uitsluiten, aldus de activisten.

 

Naschrift

Op Twitter haalt Geen 4 mei voor mij het zionisme er nog bij. Opmerkelijk, want Federatie Joods Nederland had het tijdens de rechtszaak niet over de staat Israël.