Leefbaar Rotterdam bleef op 21 maart de grootste partij in de Rotterdamse gemeenteraad, maar de besprekingen voor een te vormen college zijn in een impasse beland.

D66 wil niet met Leefbaar in een college, zolang deze partij samenwerkt met het Forum voor Democratie. Gisteravond heeft het FvD via een persbericht laten weten bereid te zijn de samenwerking op te zeggen, maar pas op het moment als Leefbaar in het college komt.

Met die voorwaarde wil het Forum voor Democratie voorkomen dat Leefbaar wel de samenwerking verbreekt en tegelijkertijd toch door D66 buiten het college wordt gehouden. Het is natuurlijk nog maar de vraag of D66 en de andere progressieve partijen die over de nieuwe coalitie aan het onderhandelen zijn, GroenLinks en de Partij van de Arbeid, hiermee akkoord zullen gaan. Leefbaar Rotterdam heeft immers een actie gevoerd om allochtone ondernemers te beletten zich ergens te kunnen vestigen, wat gewoon pure discriminatie is. D66 en de andere partijen moeten ook eisen dat deze buitenissige voorstellen van tafel worden geveegd door Leefbaar. Pas dan is het mogelijk om echt te onderhandelen.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons