Rikko Voorberg van de Amsterdamse pop-up kerk, die vorig jaar het nieuws haalde omdat hij een alternatieve dodenherdenking voor de vluchtelingen wilde organiseren, voert nu een actie tegen Pegida. Met zijn Ramadan-sponsortour wil Vorberg geld ophalen voor moskeeën.

 

Pegida wil tijdens de Ramadan voor enkele moskeeën een BBQ houden, waar een varken aan het spit wordt opgegeten. it is bedoeld om moslims te kwetsen, want volgens de islam zijn varkens onreine dieren. Voorberg wil voor elk stukje varkensvlees dat Pegida op de BBQ gooit geld ophalen voor de moskee. Met zijn actie probeert de linkse dominee te verbinden, zegt hij tegen RTL Nieuws.

Inmiddels heeft de gemeente Den Haag besloten om de Pegida-BBQ bij de as-Soennah moskee niet te laten doorgaan, omdat dit een bedreiging vormt voor de openbare orde. Wel mag Pegida op een veldje demonstreren. Pegida-leider Edwin Wagensveld is boos en gelooft dat de gemeente is gezwicht voor dreigingen uit islamitische hoek. Wagensveld zegt dat Pegida toch een BBQ in Den Haag gaat organiseren bij een moskee, maar hij wil niet zeggen welke.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons