Rob van Daal is volgens sommigen een lafaard. Iedereen weet dat zijn liedje over Sylvana Simons gaat, maar zelf roept hij dat het over een Russisch meisje gaat dat heel toevallig ook Sylvana heet. Maar de woorden zielepiet en het monteren van het liedje ‘Zie ginds komt de Stoomboot’ maken toch echt duidelijk dat het over onze enige echte Sylvana gaat.

 

 

Een gevaarlijke partij

Aan de andere kant kan ik Rob van Daal wel begrijpen, want de KGB van Kuzu is al actief aanwezig in Nederland. Kuzu en Özturk houden niet zo van tegenspraak en zij staan volledig achter de coup van Erdogan. Iedere onwelgevallige opmerking over DENK wordt door hen meteen als een racistische aanval opgevat en zou ook door de rechter moeten bestraft. Bij DENK staat de vrijheid van meningsuiting niet zo hoog aangeschreven.  Het is en blijft nu eenmaal de lange arm van Ankara.

Daarom vind ik DENK een gevaarlijke partij. Wie het verkiezingsprogramma vluchtig leest zou denken dat het allemaal wel meevalt met DENK. Per slot van rekening willen ze gratis OV voor de armen, de huren van sociale woningen aanpakken en de salarissen van de allerrijksten verder belasten. Een vrij links programma op het eerste gezicht.

Maar juist daarin schuilt het gevaar. In Turkije begon de AK-partij net zo te werken, door de armen in te palmen leek het alsof de verandering van onderen kwam. In feite kocht Erdogan de kiezers om, zo kreeg hij de kans zijn perfide plannen voor Turkije te realiseren.

Ook DENK heeft weinig op met de democratie, want wie haar verkiezingsprogramma verder leest ziet staan dat journalisten een eed moeten afleggen. Die eed zou er zorg voor moeten dragen dat “basale journalistieke beginselen worden toegepast”. Maar wat zijn die “basale journalistieke beginselen”? Dat wij geen kritische opmerkingen meer mogen maken over DENK en over Erdogan? Dit riekt naar persbreidel. Helaas neemt een deel van links Nederland dit voor zoete koek.

 

 

Neerlands Hoop In Bange Dagen
DENK is voor niet weinig linkse kiezers Neerlands Hoop in Bange Dagen. Zij zien in Kuzu en Simons hope and change, het einde van de boze witte mannen die het land in hun ogen hebben veranderd in een apartheidsstaat. Dat DENK niet zo fris is dat maakt niet uit.

Vooral bij de VARA (en het daaraan gelieerde subsidieblog Joop) is men gek op DENK. De VARA heeft in het verleden wel eens eerder zijn oren laten hangen naar onfrisse lieden met abjecte ideeën. In 1940 bijvoorbeeld. DENK heeft voorstellen die fascistisch aandoen. De partij wil een racismepolitie, een register van notoire racisten en een educatieve maatregel racisme invoeren. Racisme aanpakken, daar val ik natuurlijk niet over, maar deze maatregelen openen de deur naar meer totalitaire methoden om de bevolking in bedwang te houden.

Heb je ruzie met je buren? Zeg gewoon dat hij een racist is en zijn hele leven is naar zijn grootje… Uiteraard gelden deze maatregelen alleen maar voor blanken, pardon voor witten. Voel ik hier een mini-apartheid aankomen? Ik zeg het maar duidelijk… Ja.

Dus ik snap Rob van Daal wel. Nu al moet je de wraak vrezen als je in een etalage afbeeldingen van Zwarte Piet heb staan. Dan moet je vrezen voor vernielingen en smaadcampagnes. Straatterreur dus… Misschien zijn deze vandalen geen DENK-leden, maar de kans dat ze DENK zullen stemmen acht ik toch vrij groot. Als agressieve antiracisten al zo te werk te gaat om Zwarte Piet uit het straatbeeld te bannen, dan hou ik mijn hart vast als DENK haar plannen kan uitvoeren.

Mocht DENK ooit aan de macht komen dan zal ik zeker het land verlaten. Ik heb een broertje dood aan racisme, maar ik heb ook een broertje dood aan een gedachtenpolitie en aan persbreidels. In een democratie moet men kunnen zeggen wat men wil. Zolang men niet oproept tot geweld moet men kunnen zeggen wat men denkt. Het is toch van de ratten besnuffeld dat een zanger bang moet zijn omdat hij een kwetsend carnavalsliedje heeft gemaakt? Als Sylvana Simons in de politiek wil dan went ze er maar aan dat ze door de mangel wordt gehaald. Als een carnavalsliedje volgens haar te ver gaat dan is ze een huilebalk.
Wat wel te ver gaat zijn video’s waarin Sylvana Simons wordt bedreigd. Zo gaan we niet met elkaar om. Het is daarom te hopen dat deze racisten snel opgepakt worden. Die aangifte is niet meer dan terecht.