De sitcom Roseanne krijgt geen tweede seizoen. dat maakte televisienetwerk ABC bekend nadat Roseanne Barr een racistische tweet had geschreven, waarin ze een voormalige zwarte medewerkster van Barack Obama had vergeleken met een aap. 

 

In haar tweet, die Roseanne Barr inmiddels heeft verwijderd, schreef ze dat tweet said Valerie Jarrett het kind was de Moslimbroederschap en de film Planet of the Apes. In reactie op de ophef bood Barr haar excuses aan. Ze zei dat haar tweet een grapje was.

Barr was in Hollywood al een tijdje een buitenbeentje, omdat ze als één van de weinigen een aanhanger is van Donald Trump. Een uitgesproken aanhanger. De racistische tweet over Jarrett was niet het eerste incident. Barr viel ook Chelsea Clinton aan, de dochter van Hillary en Bill Clinton. Volgens Barr zou Chelsea getrouwd zijn met een familielid van George Soros, de joodse filantroop die in extreemrechtse kringen wordt gezien als het kwade genius achter veel complotten. Barr noemde Soros in een andere tweet trouwens een nazi-collaborateur. Barr heeft ook aan Chelsea Clinton en George Soros haar verontschuldigingen aangeboden.

Roseanne Barrs sitcom Roseanne was in de jaren negentig ook op televisie, maar kreeg dit jaar opeens een vervolg. De serie was zo succesvol dat er een tweede seizoen zou komen, maar die is nu afgeblazen. Roseanne kun je beschouwen als de Donald Trump onder de sitcoms: bot, provocatief en soms heel beledigend.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons