Afgelopen weekend was er een demonstratie op de Dam, waar ook een zekere Finidi Fares aanwezig was. Uit zijn mond kwamen de meest rabiate antisemitische teksten. ‘De Joden zijn de vijanden van alle mensen.’ 

Het CIDI heeft aangifte tegen Fares gedaan. Tijdens zijn rant zei Fares onder andere: ‘Jezus heeft de Joden vervloekt en nu zijn wij het volk van G’d. De Joden zijn de vijand van alle mensen, synagoge des satans! Binnen een paar jaar heeft niemand meer oog voor jullie, want de waarheid komt naar buiten. Jullie talmoedische leugens.’

Pikant detail: Fares is een fervente bezoeker van evenementen van het Forum voor Democratie en heeft ook een kiekje gemaakt met FvD-leider Thierry Baudet.

FvD antisemiet

 

Fares heeft zijn sociale media-accounts opgeschort, maar gelukkig zijn er nog screenshots.

FvD1 FvD2 FvD3 FvD4

 

Uiteraard is Fares ook fan van het alt-rechtse, antisemitische studiegenootschap Erkenbrand en van de extreemrechtse partij NVU. Interessant is ook dat hij het pro-Russische blog Novini leest (van Jonathan van Tongeren, werkzaam bij de rechtse uitgeverij De Blauwe Tijger) en de ultra-katholieke organisatie Cultuur onder Vuur steunt, die onderdeel is van Stichting Civitas Christiana.

And the plot thickens. Fares was eerst aanhanger van de SGP. De orthodox-protestantse partij die zeer pro-Israël is.

FvD5

FvD6

 

Fares vertelt (1 minuut 18) dat hij uit de SGP afkomstig is, teleurgesteld is in de SGP omdat de partij te weinig zou doen tegen de ‘islamisering’ (Fares is dus behalve tegen Joden ook tegen moslims) en dat hij zich wil laten overhalen om JFVD-lid te worden.