In zijn column fileert Gerry van der List van Elsevier Wierd Duk en de ‘Duk-partijen’ PVV en FvD. 

 

De column bevat pareltjes, zoals onderstaande passage:

Voor De Telegraaf gaat de journalist (Wierd Duk, EHK) op pad om te praten over de stand van zaken in het land. Meestal komt dit erop neer dat verontruste burgers vertellen dat Nederland snel naar de knoppen gaat door de immigratie en de islam. Ook mag hij af en toe commentaar leveren. Meestal komt dit erop neer dat hij vertelt dat Nederland snel naar de knoppen gaat door de immigratie en de islam.

Omdat zijn Telegraaf-verhalen niet veel intellectuele inspanning vergen gaat Duk los op sociale media. Van der List merkt hierover op:

 Twitter maakt bitter, wist ons wijze staatshoofd al, en Duk voelt zich verplicht een hoop energie te steken in het verbeten belagen van mensen die hem in zijn ogen te weinig op waarde schatten. Gelukkig vallen er ook leuke dingen te melden. Zoals een reisje naar China. De volgers op Twitter werden vorige maand goed op de hoogte gehouden. Duk met zonnebril, Duk met paraplu, Duk met stokjes, Duk met nazaat: aan de reeks narcistische vakantiekiekjes leek geen einde te komen.

Echt kritisch wordt Van der List als het om Duks gedweep met sterke mannen gaat. De Telegraaf-verhalenschrijver was zeer positief over China, zoals hij ook positief is over Rusland. Thierry Baudet en Geert Wilders dwepen ook met Rusland. En met Donald Trump. Volgens Gerry van der List is dit gedweep gevaarlijk, omdat sterke mannen in de regel nou niet bepaald dol zijn op de democratische spelregels.

Ergo: Het verhaal van Gerry van der List is een must-read en bewijst dat er voor ‘beschaafd rechts’ toekomst is.

 

Afbeelding: Wikipedia / Wikimedia Commons

Het verontrustende gedweep van rechts met sterke mannen