Intersectionele feministen strijden tegen humor. 

 

Donald Trump twitterde begin deze week iets onbegrijpelijks, #covfefe, wat leidde tot veel speculaties: zou het een geheime boodschap voor Poetin zijn? Wil hij de CIA op een dwaalspoor brengen? Linkse journalisten pesten? Enzovoort enzovoort. Maar gelukkig kunnen we ook een beetje lachen om die gekke Trump en er verschenen tal van parodieën op de sociale media.

Arzu Aslan, Linda Sarsour maar dan mooier en zonder hoofddoek, kon er echter niet om lachen. Uiteraard is deze UvA-extremist tegen Donald Trump, maar haar haat tegen blanke mensen in het algemeen gaat nog veel verder. Arzu Aslan krijgt het met haar intersectionele gedram voor elkaar radicaal linkse gekkies telkens tegen elkaar op te zetten. Daar moeten wij rechtse witte mannen en vrouwen (en mensen van kleur zonder slachtoffercomplex) haar intens dankbaar voor zijn.

Het feit dat grappen over Trump nu vooral bij ‘white people’ trending zijn stoort Arzu Aslan enorm. Dus: als blanke mensen iets vinden, of veel blanke mensen iets vinden, is het fout, omdat blanke mensen immers per definitie fout zijn.

Laten we een leuk gedachte-experiment doen, speciaal voor intersectionele feministen van de UvA, waar ze leren dat objectiviteit niet bestaat en alles draait om machtsverhoudingen, discours en sociale constructie.

  • Witte mensen zeggen dat de lucht blauw is. Dat is een manier om de werkelijkheid, die niet bestaat, in een westers, liberaal keurslijf te dwingen. Is de lucht wel echt blauw? Is de lucht niet veel vaker donker? Waarom moet de lucht altijd blauw genoemd worden. Is dit niet een poging om de lucht te koloniseren? Dekoloniseer de lucht!
  • Het verzet in Nederland tegen de nazi’s werd geleid door witte mannen. Witte mannen zijn fout. Het verzet deugde derhalve niet. Zelfs Henk Sneevliet niet. Want geen enkele witte man deugt. En Hannie Schaft, het meisje met het rode haar, moet het witte meisje worden genoemd. Ze is wit!
  • Roel van Duijn is een witte man. Provo is dus een racistische beweging.
  • Wijnand Duyvendak is spierwit. RaRa deugt daarom ook niet.
  • Erik van Muiswinkel is wit en snuift wit spul. Hij is dubbelwit. Dat betekent dat hij dubbelplusongoed is.
  • 2 + 2 = 4. Wiskunde is door witte mannen uitgevonden. Wiskunde is dus slecht. Daarom: 2 + 2 = 5.
  • GroenLinks bestaat uit veel witte mensen. De partij kan zichzelf beter WitLinks noemen.

Het interessante is dat het Nederlandse woord ‘wit’ ook in de Engelse taal bestaat en, u gelooft het of niet, vertaald wordt met ‘humor’. Humor is wit, dus racisme.