Michael Jacobs, de omstreden pro-Israëlactivist, is opgepakt door de Amsterdamse politie. Dit meldt het Twitter-account Joods.nl. Jacobs droeg een spandoek met een provocerende tekst.

 

Jacobs liep op de Dam in Amsterdam rond met de tekst: ‘Don’t be fooled: The slogan ‘Free Palestine’ really means ‘Death to the Jews’ and ‘Down with Israel’.’ Hiermee maakt Jacobs iedereen die vrijheid voor de Palestijnen wil uit voor antisemiet. Niet alleen kritiek op Israël, maar ook het zich inzetten voor de rechten van Palestijnen zou antisemitisme zijn. Jacobs schuift mensen met wie hij het niet eens is extreme standpunten in de schoenen. Een strategie die extremisten vaker gebruiken om hun eigen extremisme te rechtvaardigen.

Een maand geleden liepen Rutger Groot Wassink en Jorrit Nuijens van GroenLinks demonstratief de raadszaal uit, toen Michael Jacobs een praatje hield tijdens de inspraakbeurt. De GroenLinks-politici kregen toen veel kritiek over zich heen – ze zouden heel intolerant zijn en alleen naar mensen willen luisteren met wie ze het eens waren – maar hun actie valt goed te verdedigen. Zeker met de kennis van nu.

Michael Jacobs is een extremist. Hij verstoorde vorig jaar de linkse Kristallnachtherdenking en liep vandaag dus met een anti-Palestijns bord rond. Jacobs wil helemaal geen vrede. Hij verspreidt haat. Echt antisemitisme moet natuurlijk bestreden worden door de politie. Maar anti-Palestijnse haatzaaierij mag ook niet worden toegestaan. Dat is evengoed racisme.

In reactie op de Tweet van Joods.nl begonnen extreemrechtse accounts uiteraard weer met het spuien van hun moslimhaat en racisme. Anonieme toetsenbordhelden doen het Israëlisch-Palestijnse conflict op Twitter nog even dunnetjes over.

Moslimhaat

 

 

 

GroenLinks Amsterdam verlaat demonstratief raadszaal vanwege inspraak Israëlactivisten