theme-sticky-logo-alt
beste-verzekering-voor-auto

Hoe vind je de Beste Verzekering voor je Auto?

Als je een auto hebt, moet je deze voorzien van een verzekering. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ga je namelijk kijken welke verzekering voor je auto de beste is, dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Een verzekering voor je auto bestaat namelijk uit meerdere onderdelen en binnen deze onderdelen kun je kiezen uit meerdere opties. Geen wonder dus dat mensen regelmatig niet weten wat ze precies nodig hebben. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een goede polis voor je auto samenstelt en afsluit. Je zult zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een verzekering te vinden die passend is.

De goedkoopste polis is niet altijd de beste verzekering

goedkope-auto-verzekering

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om goed te vergelijken. Een autoverzekering vergelijken Univé is eenvoudig omdat je op de site van deze verzekeraar een helder overzicht kunt vinden van de mogelijkheden. Je zult zien dat een verzekeraar kijkt naar de leeftijd van je wagen om te bepalen wat een passende verzekering voor je auto is. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Is je wagen nieuw, dan heeft deze nog een hoge dagwaarde. Naarmate je wagen ouder wordt, zal ook de dagwaarde ervan lager worden. Het spreekt voor zich dat dit gevolgen heeft voor de verzekering die je aan je wagen moet koppelen. Een nieuwe auto kun je daarom beter uitgebreid verzekeren zodat je schade altijd kunt herstellen, terwijl in het geval van schade aan een oude auto het vaak voordeliger is om een andere wagen te kopen. Kijk daarom niet alleen maar naar de voordeligste polis, want die biedt misschien niet wat je nodig hebt. We zullen de drie basisopties langslopen.

Kies een van deze drie basisverzekeringen voor je auto

De verplichte basisverzekering voor je auto komt in drie varianten. Voor auto’s van maximaal zes jaar oud, kun je het beste de allriskverzekering nemen. Zoals de naam al aangeeft, ben je met deze polis tegen alle vormen van schade verzekerd. Dit geldt niet voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering. Deze wordt vaak gekoppeld aan wagens van zes tot tien jaar oud. Met dit pakket kun je wel schade claimen als gevolg van een inbraak, brand of een botsing met een dier, maar je kunt er geen schade mee herstellen die je opgelopen hebt bij een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto van tien jaar of ouder, dan kun je het beste kiezen voor de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht een verzekering te hebben, maar je kunt er zelf geen schade mee claimen.

Vergeet niet om de aanvullende opties even goed te bekijken

Heb je je basisverzekering gekozen, dan is het goed om ook nog even naar de aanvullende verzekeringen te kijken. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen je wel veel extra gemak en voordeel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is een dienst die je kunt inschakelen als je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Bij het berekenen autoverzekering zul je zien dat deze extra service je maar een paar euro’s extra per maand zal gaan kosten. Zo zijn er meerdere aanvullingen waaruit je kunt kiezen. Wil je meer info? Kijk dan even op de site van je verzekeraar om te zien welke opties voor jou de beste zijn. Je kunt hier ook gelijk je polis samenstellen en hem dezelfde dag nog afsluiten.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1